abonneren

Aandeelhouders Microsoft eisen vertrek Bill Gates

Volgens Reuters eisen inmiddels steeds meer aandeelhouders van Microsoft dat Bill Gates zijn rol als voorzitter van het softwarebedrijf neerlegt. De aandeelhouders zijn niet overtuigd dat Microsoft goed voorbereid is op de toekomst, zolang Gates aan het roer staat.

Reuters claimt dat zeker drie van de 20 aandeelhouders het vertrek van Gates eisen. Ze zien Gates als contraproductief bij het uitstippelen van een nieuwe strategie voor Microsoft. Ook zijn de aandeelhouders niet blij dat Gates zich bemoeit met de benoeming van een opvolger voor voormalig CEO Steve Ballmer, die eerder deze maand zijn ontslag nam.

Officieel is Gates vooral bezig met zijn eigen filantropische instelling, maar het is duidelijk dat Gates achter de schermen een stevige vinger in de pap heeft als het om de koers van Microsoft gaat. Er wordt zelfs gefluisterd dat Ballmer in zijn 10 jaar als CEO van Microsoft afhankelijk is geweest van Gates voor het maken van beslissingen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: Bill Gates

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord