abonneren

55.000 Twitter-accounts gehackt

Op de site pastebin.com zijn meer dan 55.000 namen en inlogggevens van Twitter-accounts geplaatst. Twitter heeft de getroffen gebruikers inmiddels benaderd met het verzoek een nieuw wachtwoord in te stellen.

Wie veelvuldig van Twitter gebruikmaakt, is bekend met het fenomeen spam. Gebruikers van Twitter ontvangen regelmatig een Engelstalig berichtje van een bekend persoon die zegt dat er iemand iets onaardigs over jou vertelt. Klik je op de link in het berichtje, dan beland je meestal op een goed nagemaakte nep-Twittersite, waar je vervolgens je gebruikersnaam en wachtwoord moet invoeren om het nare berichtje te lezen. Of de gegevens die op pastebin.com staan ook op deze manier zijn verkregen, is onbekend. Op de lijst zoals die op pastebin.com is gezet, gaat het volgens Twitter voor een groot deel om spamaccounts. Twiter onderzoekt hoe het lek is ontstaan en gaat maatregelen nemen om dit in de toekomst te voorkomen.

 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: hackers

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord