abonneren

'55-plusser voorzichtiger met wachtwoord dan jongere'

Uit onderzoek van beveiligingsfirma Norton blijkt dat Nederlandse jongeren vaker hun wachtwoorden delen met anderen dan 55-plussers. De oudere generatie heeft mede daardoor minder vaak te maken met cybercriminaliteit dan 'millennials'.

7 procent van de Nederlandse ouderen is het afgelopen jaar in aanraking gekomen met cybercriminelen, tegenover 28 procent van de jongeren. De jonge generatie zou online 'risicovoller gedrag' vertonen. Dit terwijl juist vaak gedacht wordt dat ouderen op dit gebied gemakkelijke doelwitten zijn.

Ransomware

2,5 miljoen Nederlanders hebben het afgelopen jaar te maken gehad met cybercrime. In 19 procent van de gevallen betrof het besmetting met ransomware. We zijn gezamenlijk 1,1 miljard euro kwijt aan verschillende vormen van online criminaliteit. Op een heel jaar zijn we er gemiddeld 12 uur aan kwijt. Krap 80 procent van de ondervraagden geeft aan zich wel eens zorgen te maken om hun online veiligheid.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Ransomware

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord