500 miljoenste iDeal-betaling mede door Sinterklaasdrukte

© CIDimport

500 miljoenste iDeal-betaling mede door Sinterklaasdrukte

Geplaatst: 5 december 2013 - 13:48

Aangepast: 17 november 2022 - 08:51

Redactie ID.nl

Vandaag moet naar verwachting de vijfhonderdmiljoenste betaling via internet betaaldienst iDeal plaatsvinden. Dit verwacht Currence, verantwoordelijk voor iDeal. Een piek in online aankopen heeft vermoedelijk met recent aangeschafte Sinterklaascadeaus te maken.

Volgens Currence vindt inmiddels al een kwart van de Sinterklaasaankopen via het internet plaats. Het maandelijkse gebruik van betaaldienst iDeal ligt met 12 miljoen in 2013 twintig procent hoger dan een jaar geleden. Twee jaar terug werd de mijlpaal van 250 miljoen transacties gehaald en Currence verwacht dit aantal vandaag te gaan verdubbelen. Tussen de 125 miljoenste en de 250 miljoenste betaling zat ruim zes jaar. 

Parkeergedoe en winkeldrukte

Uit onderzoek van Currence blijkt dat bijna de helft van de mensen hun inkopen voor pakjesavond via het internet doet om de drukte in de stad te vermijden. 38 procent vermijdt vooral de lange rijen bij de kassa's en 26 procent heeft vooral geen zin in parkeergedoe. Woensdag liet de Thuiswinkelorganisatie weten dat webwinkels deze feestdagen een omzetstijging verwachten die 47 procent hoger is dan gedurende de rest van het jaar. Vorig jaar was dit 42 procent. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten