5 manieren om het Amerikaanse Netflix-aanbod te kijken

Laten we eerlijk zijn, het Nederlandse Netflix-aanbod is niet heel spannend. Er staan beduidend minder films en series in dan in het Amerikaanse aanbod. Gelukkig zijn er manieren om die regio-restricties te omzeilen. Dit zijn 5 handige manieren om de Amerikaanse Netflix te kijken.

Let op: Netflix heeft sinds april 2015 zijn voorwaarden aangepast, waardoor je technisch gezien geen gebruik mag maken van een VPN om andere regio's te bekijken. Dat lijkt echter vooral een juridische kwestie, want Netflix heeft altijd gezegd dat het VPN-gebruikers niet actief gaat blokkeren. Maar gebruik van een VPN is dus wel op eigen risico!
 

1. Gebruik een browser-extensie

Als je Netflix voornamelijk op je desktop gebruikt, dan kun je een browser-extensie gebruiken waarmee je andere regio's van Netflix kunt bekijken. Die extensies werken met VPN-diensten, maar richten zich alleen op de browser (en niet de rest van je systeem.

Hola is de meest bekende plugin, die speciaal gemaakt is om het Amerikaanse Netflix-aanbod te kijken. Hola werkt op vrijwel alle browsers, en heeft zelfs apps beschikbaar voor Android, iOS en Windows Phone.

Hoewel Hola vorig jaar ineens werd verwijderd uit diverse appwinkels, is de extensie inmiddels al weer een paar maanden actief. Sterker nog, de ontwikkelaars erachter werken nog regelmatig aan nieuwe features, zoals een eigen torrentvideoplayer.

Hola is vooral ook handig wanneer je vaak wil switchen tussen verschillende regio's, maar wel als je voornamelijk op één apparaat kijkt.

Overigens zijn er meer plugins en extensies die hetzelfde doen als Hola. Een jaar geleden was MediaHint nog de grootste. Die plugin is nu echter betaald, en doet niet veel méér dan Hola. Je hebt dus weinig reden om die te verkiezen boven Hola.

 

 

 

2. Een VPN op je systeem

De beste manier om via een andere server te surfen is een VPN (Virtual Private Network). Daarmee kun je al je verkeer via een andere server laten lopen - bijvoorbeeld een Amerikaanse.

We hebben al vaker over VPN's geschreven, en zetten hier onze 5 favoriete VPN-diensten onder elkaar.

Het voordeel van een VPN op je systeem is dat het ál je internetverkeer op een systeem omleidt - of dat nou via de browser of via een app is. Dat betekent dat je een VPN ook makkelijk op je Android- of iOS-apparaat kunt gebruiken, maar dat het ook werkt als je Netflix op je laptop kijkt.

Het nadeel van een VPN is dat het niet mogelijk is het te streamen naar een Chromecast, en consoles als de PS3, PS4 of Xbox ondersteunen geen VPN's. Het is bij sommige smart-tv's wel mogelijk een VPN te installeren, maar dat hangt van je model af. Als je de Amerikaanse Netflix liever op meer apparaten wil bekijken, lees je hieronder verder.

3. Een VPN op je hele netwerk

Het is mogelijk (maar ook ingewikkeld) om een VPN in te stellen voor je hele netwerk. Dat doe je door een VPN te nemen die via OpenVPN op je router te installeren is.

Je hebt daarvoor wel een router nodig die VPN-verbindingen ondersteunt. Dat moet een DD-WRT-router zijn. Die hebben ondersteuning voor zowel PPPT als L2PT, zodat je er vrijwel iedere VPN op kunt installeren.

Een goed voorbeeld daarvan is de RT-AC68U van Asus, die je kaal kunt kopen om er zelf mee te knutselen, of juist als voorgeprogrammeerde router. Die is echter vrij prijzig, dus als je minder uit te geven hebt kun je ook terecht bij Netgear voor bijvoorbeeld de WNDR3700 of de Nighthawk R7000.

4. Gebruik een slimme DNS-proxy

Een andere manier om je hele systeem op een andere regio te zetten is door een DNS-proxy te gebruiken. Een DNS staat voor Domain Name Server, wat eigenlijk een soort telefoonboek van internetadressen en -apparaten is. Door een DNS-service te gebruiken verander je het toegangspunt van je router voor een server die de DNS-aanbieder gebruikt. Die servers zijn bedoeld om je toegang te geven tot diensten die anders niet toegankelijk zijn - zoals andere regio's op Netflix.

Het voordeel van een Smart DNS is dat je er geen account voor hoeft in te stellen of een app te installeren op ieder apparaat. Je verkeer is met een Smart DNS niet versleuteld, en je ip-adres blijft hetzelfde - dat kan een nadeel zijn voor sommige gebruikers. Dat maakt de dienst echter wel sneller dan een VPN.

Voor een goede Smart DNS moet je wel betalen, maar dat hoeft niet duur te zijn. Voor een paar tientjes per jaar kun je bij Smart DNS Proxy terecht. Een andere goede aanbieder is Unblock US, of Unlocator.

5. Terug naar de kabels

Je wilt Netflix natuurlijk het liefst op je tv kijken, maar als je een VPN gebruikt voor het Amerikaanse aanbod kun je dat niet Chromecasten of Miracasten. Tenzij je een Smart DNS-proxy neemt (zoals hierboven beschreven) ben je daarvoor helaas overgeleverd aan kabels.

Zo kun je je laptop direct koppelen aan je tv via hdmi (of VGA als je een oud model gebruikt), waar je vervolgens je VPN of de extensie Hola op gebruikt.

Als dat echter te omslachtig is, kun je ook je smartphone koppelen aan je tv. Je doet dat voor een Android- of Windows Phone-toestel met een micro-usb-naar-hdmi-kabel, die je al voor 15 euro in huis hebt.

Als je een iPhone of iPad gebruikt, ben je helaas wat duurder uit. Daarvoor kun je Apples officiële Lightning-naar-hdmi-kabel kopen - het verloopstuk kost zo'n 40 euro. 

 

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten