abonneren

5 inch-scherm van Galaxy S IV lijkt bevestigd

Op de CES ontdekte Anandtech in een kamertje achteraf op de Samsung stand een roadmap die erop wijst dat de Samsung Galaxy S IV een 5 inch scherm zal krijgen. Dit zou eerdere geruchten bevestigen.

Aangezien we zelf ook op beurzen als de CES zijn geweest, weten we dat de meest interessante info zeker niet altijd komt uit grote presentaties. In de achterkamertjes van de stands wordt van alles besproken dat eigenlijk nog niet aan de pers toevertrouwd behoord te worden. In dit geval hing er zelfs een roadmap bij de Samsung Displays afdeling.

 

Een journalist van Anandtech was scherp en berichtte over de roadmap. De 4.8 en 5.55 HD display zouden de Galaxy SIII en Galaxy Note II kunnen voorstellen. Deze toestellen hebben precies die afmetingen namelijk. En de periodes Q2 ’12 en Q3 ’12 (tweede en derde kwartaal 2012) kloppen ook voor die toestellen.

Daarnaast staat er FHD 4,99” display op de roadmap van Samsung Displays. Het is logisch dat Samsung een full hd-scherm zal introduceren op de Galaxy S IV, aangezien concurrenten daar ook mee komen. De 440 ppi klinkt ook logisch voor het nieuwe vlaggenschip en als dit allemaal waar lijkt zal de S IV in het eerste kwartaal van 2012 het levenslicht zien. Wellicht wordt hij aangekondigd op de Mobile World Congress in Barcelona in februari.

Eerdere geruchten die een Koreaans blog de wereld in slingerden wezen in precies dezelfde richting wat betreft het scherm van de Galaxy S IV. Deze geruchten omvatten ook een S-pen die bij de S IV zou zitten. Wie weet is dat dan ook waar.

Bron: Anandtech

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: 5 inch-scherm, ces 2012