41-megapixelcamera ook voor Nokia Lumia

Tijdens MWC kondigde Nokia aan dat zijn PureView 808-toestel wordt voorzien van een 41-megapixelcamera. Wie de PureView 808, die voorzien is van Symbian, liever links laat liggen kan nu wachten op de eerste Lumia's met deze camera.

Nokia oogstte veel verwondering met de aankondiging van de PureView 808. Het apparaat is bijna geen smartphone meer, mede door de ingebouwde camera die foto's van 41 megapixel kan schieten. Met een effectieve beeldsensor zou dit ook echt een beter resultaat op moeten leveren. Het toestel wordt echter voorzien van Symbian Belle, een besturingssysteem dat velen achterhaald vinden.

In een gesprek met de Finse krant Aamulehti heeft Jo Harlow, Executive Vice President bij Nokia, laten weten dat de supercamera ook in de Lumia-modellen verwerkt zal worden. Wie liever Windows Phone gebruikt dan Symbian zal dus een Lumia aan kunnen schaffen met de 41-megapixelcamera. Specifiekere informatie heeft Harlow echter nog niet bekendgemaakt. De PureView 808 zal in mei op de markt komen, dus het zal nog langer duren voordat de eerste 41-megapixel Lumia verwacht kan worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten