abonneren

'3TB-schijven van Seagate gaan veel sneller dan gemiddeld stuk'

Een verdacht hoog aantal externe opslagschijven van Seagate en Western Digital vallen regelmatig uit. Vooral de 3TB-schijven geven veel vaker de geest dan gemiddeld, ontdekte Backblaze, dat onderzoek doet naar de betrouwbaarheid van HDD's.

Het bedrijf publiceerde de bevindingen op zijn website. Daaruit blijkt dat de schijven van voornamelijk Seagate een veel hoger uitvalpercentage hebben dan gemiddeld. De 3TB-versie van de Barracuda valt gemiddeld in meer dan 15% van de gevallen uit. Ook de schijven van Western Digital gaat opvallend vaak stuk.

Concurrent

Backblaze testte 3,846 schijven voor het tot zijn conclusie nam. Overigens moet daar wel bij vermeld worden dat Backblaze zelf een bedrijf is dat cloud-opslagtoepassingen aanbiedt, en dat het dus een soort concurrent van Seagate en Western Digital is.

Hard Drive Failure Rates by Model

Onbekende oorzaak

Er wordt door Backblaze geen reden gegeven voor de hoge uitval, maar het bedrijf speculeert dat het komt omdat consumentenschijven niet zo goed tegen plaatsing in een professionele server of computer kunnen. En raad eens wie er schijven bouwt die dat wél kunnen...?

We zijn benieuwd of jullie ook last hebben van uitval in deze schijven. Heb jij een harde schijf van 3TB van Seagate of Western Digital? Dan horen we graag van je of die nog werkt of juist niet!

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Opslag

Tags: