abonneren

300.000 medische dossiers op straat

In het televisieprogramma Zembla is vanavond te zien dat medische en persoonlijke gegevens van meer dan 300.000 medewerkers maandenlang publiekelijk toegankelijk zijn geweest.

Naar verluidt is een lek van persoonlijke en medische gegevens met deze omvang niet eerder in Nederland voorgekomen. Volgens de onderzoekers is de site gevoelig voor SQL-aanvallen. In het systeem van Humannet zijn medische dossiers te vinden van bedrijfsartsen, die werken voor bedrijven als V&D, Praxis, FC Twente en de gemeente Deventer. VCD, het bedrijf achter Humannet, erkent dat het systeem drie zwakke plekken heeft. Inmiddels heeft VCD de juiste maatregelen getroffen en is de database niet meer toegankelijk. Wie meer over weten, kan vanavond om 21.20 de uitzending van Zembla bekijken. 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: beveiliging, website, Inbraak

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord