24 november is Verander-Je-Wachtwoord-Dag

Password
Je wachtwoord is tegenwoordig het bastion van je digitale veiligheid, maar we gebruiken helaas nog vaak een onveilig wachtwoord. Tech-site Tweakers heeft 24 november dan ook uitgeroepen tot Nationale Verander-Je-Wachtwoord-Dag, om internetters bewust te maken van het goed beveiligen van hun digitale accounts.
De site krijgt voor het initiatief onder andere steun van het Openbaar Ministerie. Volgens de site is het veranderen van je wachtwoord "gezien de recente voorbeelden" harder nodig dan ooit.

Tips

Speciaal voor de Verander-Je-Wachtwoord-Dag is de website www.wachtwoordbewust.nl gebouwd, waarop onder andere tips worden gegeven over hoe je je wachtwoord kunt beveiligen, en wat je nog meer kunt doen om je online accounts beter te beveiligen - denk daarbij bijvoorbeeld aan tweestapsverificatie.

Onbewust

Volgens Tweakers hebben te veel mensen nog een zwak wachtwoord, en staan de meesten daar niet bij stil. Maar zelfs als gebruikers verstandig met hun wachtwoord omgaan, is er nog een risico dat zij gehackt worden. Ook daarvoor waarschuwt de campagne.

Verander Je Wachtwoord

Uiteraard staan ook wij helemaal achter een dergelijk initiatief, en we roepen jullie dan ook op vandaag je wachtwoorden te veranderen. Probeer een veiliger wachtwoord te bedenken (kijk daarvoor ook eens naar dit artikel) en neem vandaag een uurtje de tijd om alles te veranderen. Safety first!

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Software

Tags: beveiliging, wachtwoord, verander je wachtwoord dag, tweakers