abonneren

23-jarige vrouw geëlektrocuteerd door iPhone 5

Een 23-jarige vrouw is omgekomen doordat ze haar iPhone 5 gebruikte tijdens het opladen. De familie waarschuwt nu voor het gebruik van de telefoon wanneer deze aan de lader ligt.

Een Chinese vrouw van 23 is om het leven gekomen doordat ze gelektrocuteerd werd tijdens het gebruik van een apparaat aan de oplader. Volgens haar familie was de boosdoener een iPhone 5. De zus van het slachtoffer eist een verklaring van Apple en raadt iedereen af zijn iPhone te gebruiken wanneer deze aan de oplader hangt.

Apple zou de familie van de geëlektrocuteerde vrouw hebben gecondoleerd en een onderzoek zijn gestart naar de oorzaak. De politie zou volgens een lokale krant hebben bevestigd dat de vrouw inderdaad is omgekomen door elektrocutie. Of het een iPhone 5 betreft, is niet duidelijk, ook  de omstandigheden waaronder het ongeluk plaatsvond zijn nog niet duidelijk. De familie heeft de iPhone voor onderzoek meegegeven aan de autoriteiten. Het toestel was in december van vorig jaar gekocht. Onbekend is of dat via een officiële winkel is gebeurd. Volgens experts is er altijd een risico om apparaten te gebruiken die aan een oplader hangen.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Iphone 5, Oplader, elektrocutie