200.000 nieuwe Android-toestellen per dag

Volgens Google worden er momenteel 200.000 nieuwe smartphones en andere apparaten met Android als besturingssysteem per dag geactiveerd. Dit is een stijging van 25% ten opzichte van ongeveer 7 weken geleden, toen er nog sprake was van 160.000 toestellen per dag.Het ziet er dus naar uit dat Android een ongelofelijk succes is, aldus Google CEO Schmidt.
Ook verwijst hij naar recente onderzoeken die zouden uitwijzen dat het mobiele besturingsysteem zelfs de populaire iPhone overtreft. De vraag is natuurlijk hoelang deze groei aanhoudt. In elk geval is Android hard op weg om RIM's BlackBerry in te halen. Er zijn een groot aantal fabrikanten die Android-toestellen maken en er zullen er volgen Schmidt nog veel bijkomen.

Hoewel Google er zelf niets aan verdient, de smartphones worden immers door anderen gemaakt en verkocht, is het voor Google toch een groot succes. Steeds meer mensen hebben een telefoon met toegang tot internet. Zo komen er steeds meer zoekopdrachten, waarvoor Google wel betaald wordt. Volgens Schmidt wordt er genoeg aan verdiend om alle kosten van de Android-activiteiten te dekken en nog veel meer. Zo is hij ook blij met het succes van de iPhone, omdat ook iPhone-bezitters Google gebruiken en ook dat levert omzet op.

Het succes van Android is nog geen aanleiding om de strategie van twee-besturingssystemen, met Chrome OS als tweede, te heroverwegen. Misschien wordt Chrome OS wel net zo'n succes, immers is Chrome OS gericht op een ander deel van de markt. Chrome OS is bedoeld voor netbook-achtige apparaten, voor gebruikers die opslag van bestanden in de cloud op de juiste waarde weten te schatten. Hij verwacht dat hier een aanzienlijke markt voor is. Wel zegt hij dat het niet zinvol is sceptisch te zijn over Android maar wel over Chrome OS.

Via: Reuters

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags: