12 videochats tegelijk met Oovoo

Videodienst Oovoo heeft zijn apps voor iOS, Android, Windows en Facebook bijgewerkt. Opvallend is de videochatfunctie voor maximaal 12 gebruikers tegelijkertijd.

Oovoo is in korte tijd uitgegroeid tot een zeer succesvolle videochatapplicatie. De gratis versie steekt Skype naar de kroon. Grote troef is de ondersteuning voor videochats. De nadruk in de nieuwe apps ligt daar dan ook op: je kunt nu met 12 mensen tegelijkertijd chatten. Nu is de vraag of je dat voor privégebruik ooit doet. De mogelijkheid is waarschijnlijk vooral bedoeld om de concurrentie te imponeren en klanten te trekken (denk aan de megapixelrace bij digitale camera’s).

Oovoo is op verschillende platforms verkrijgbaar. De chatfunctie is voor iedereen beschikbaar, al is de iOS-versie gelimiteerd tot het bekijken van vier streams tegelijk, vanwege de kleinere schermafmetingen. Het opnemen van videochats is nu ook in de gratis versie beschikbaar zodat je chats direct kunt uploaden naar YouTube, Facebook en Twitter. Ook is de interface van de pc-versie helemaal omgegooid. Oovoo is te downloaden via de homepage en in de respectievelijke app stores.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Office

Tags: chatten