abonneren

12-megapixelcamera iPhone 5S kan veel met weinig licht

De volgende iPhone zou volgens nieuwe geruchten zoals gedacht iPhone 5S gaan heten en de camera wordt een stuk verbeterd. Het zou een 12-megapixelcamera worden die een sterk verbeterde HDR-functie heeft en beter met situaties om kan gaan met weinig licht.

Ene Coulomb van de Vietnamese website Tinhte.vn sprak met een bevriend persoon die bij Wonderful Saigon Electrics (WSE) werkt. Deze fabriek die in de provincie Binh Duong ligt zou zich specialiseren in onderdelen voor de camera-module van de volgende iPhone. Het verhaal is op zichzelf geloofwaardig in die zin dat WSE nu ook al camera-modules voor Apple maakt.

Volgens deze persoon, die uiteraard anoniem wil blijven en daardoor nu door het digitale leven gaat als ‘X’, zal de volgende iPhone een 12-megapixelcamera krijgen. Deze camera-module zou verder een betere HDR-functie krijgen dan nu het geval is en daarnaast veel beter omgaan met situaties waar weinig omgevingslicht is. Ook zou het inderdaad gaan om een iPhone met de naam 5S.

Dezelfde bron van Tinhte.vn, heeft bij de iPhone 5 al correct voorspeld dat er een 8-megapixelcamera in zou zitten. Verder liet de Vietnamese website eerder als eerste de nieuwe oordopjes van Apple (EarPods) zien aan de wereld. Deze werden voor het eerst bij de iPhone 5 geleverd.

Verdere specificaties over de camera worden niet gemeld door Tinhte.vn, dus het is nog afwachten wat bijvoorbeeld het diafragma gaat zijn van de camera. Deze is voor veel mensen in de praktijk waarschijnlijk belangrijker dan het aantal megapixels en zegt pas echt iets over de kwaliteit van de camera met lage lichtomstandigheden.

De iPhone 5S zal volgens eerdere berichten na de zomer uitkomen en wel in de maand september. Dat Apple de camera verbetert in een S-versie is tot nu toe altijd zo geweest. Wat dat betreft is dit gerucht aan alle kanten geloofwaardig.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Iphone 5s

Nieuws headlines

Laatste reactie