abonneren

100 Watt voeding via USB

Straks kunnen usb-kabels 100 watt aan energie leveren aan apparaten als tablets, laptops en externe schijven. De USB 3.0 Promotor Group heeft samen met de USB 2.0 Promotor Group de aangepaste voedingsspecificaties gepubliceerd.

De nieuwe specificaties kunnen een einde maken aan de apparaat-specifieke USB-laders die nu diverse apparaten gebruikt moeten worden. Met een universele usb-netvoeding kun je straks ‘alle’ apparaten van energie voorzien. Een enorme vooruitgang in de tijd dat je voor ieder apparaat een eigen voedingsapparaat nodig hebt. Op termijn ook een flinke milieuwinst door een vermindering van de berg elektronica afval.

Gecertificeerde kabels

Voor het gebruik van de 100 watt energievoorziening zijn daartoe gecertificeerde usb-kabels nodig. Een van de voordelen van USB is altijd geweest dat zowel data als voeding over dezelfde kabel getransporteerd worden. Met de nieuwe standaard kan in het USB-protocol onderhandeld worden over de capaciteit van de kabel en de richting waarover de voeding verloopt. De nieuwe USB-voedingsspecificatie is ook een wapen in de strijd met de Thunderbolt-standaard van Intel en Apple. Thunderbolt is beperkt tot het leveren van 10 watt voeding aan apparaten.

Bron: usb promotor group

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Voedingen

Tags: Usb

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord