Huawei zet zelfrijdende auto's in volgende versnelling met 5G

Huawei wil zelfrijdende auto's gaan voorzien van 5G-internet. Na de eerdere aankondiging van het 5G-netwerk, maakt Eric Xu, directeur van Huawei, nu bekend dat het auto's daarmee wil uitrusten. Dat zou in 2020 klaar zijn voor commercieel gebruik.

Snel internet is een vereiste voor zelfrijdende auto's, omdat die met grote snelheid informatie moeten verzamelen over hun omgeving, en die vervolgens refereren aan een database. Volgens Huawei is 5G 100 keer sneller dan 4G. 5G moet het mogelijk maken om downloadsnelheden van wel 10 gigabytes per seconde te halen.

Om er voor te zorgen dat deze technologie gekoppeld kan worden aan de zelfrijdende auto’s werkt Huawei samen met verschillende autofabrikanten om te kijken wat er allemaal nodig is. Het bedrijf is niet van plan om zelf auto’s te gaan fabriceren, maar mengt zich wel graag in de ontwikkeling van netwerken met auto’s.

De aankondiging van Eric Xu toont andermaal de ambitie van Huawei om marktleider te worden in het aanbieden en ontwikkelen van 5G-netwerken.

 

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags: huawei, 5g