abonneren

WZR-HP-G300NH

Buffalo's nieuwe router heeft een aantrekkelijk ontwerp en is gericht op kabelinternetters, want de modem mist een ingebouwde adsl-modem.

We zijn verrast over het ontbreken van een 5 GHz 802.11n-modus. In plaats daarvan vindt het 802.11n-verkeer plaats over de drukbezette 2,4 GHz-band. Toch weet deze router nette snelheden te behalen in onze netwerktest. Gekoppeld aan de Buffalo Wireless-N USB-adapter sluizen we een bestand van 349 MB in 63 seconden over, wat neerkomt op 44 Mbit/s. Schakelen we de channel bonding mode in (waarbij meerdere frequentiekanalen gekoppeld worden), dan arriveert hetzelfde bestand in 33 seconden op zijn bestemming. Dat is een indrukwekkende 85 Mbit/s. Uw buren zullen overigens minder waarderen dat u twee wifi-kanalen inpikt, maar dat terzijde. De geteste snelheden zijn op korte afstand, maar testen we op een afstand van zo'n 30 meter dan behalen we nog steeds waarden die rond de 15 Mbit/s liggen. Daar is niets mis mee.

Buffalo heeft de WZR-HP-G300NH uitgerust met een aantal handige extra's, waaronder een bittorrent-client die p2p-downloads uitvoert zonder dat er een pc aan hoeft te staan. U moet hiervoor wel een opslagapparaat op de usb-poort aan de achterzijde van de router aansluiten. Dit opslagapparaat is vervolgens ook beschikbaar als eenvoudige nas-schijf in uw netwerk.

Een schakelaar aan de voorzijde van de router schakelt de Movie Engine in. Dit is niets meer of minder dan een Quality-of-Service (QoS)-feature waarbij mediaverkeer voorrang verkrijgt boven het overige netwerkverkeer. Dit voorkomt het haperen van streaming video, vooral als uw tegelijkertijd aan het downloaden bent. Eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we sowieso geen problemen ondervinden bij het streamen van hd-videomateriaal, met of zonder Movie Engine.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • fatsoenlijke doorvoersnelheid
  • torrentclient
  • nas-functionaliteit
  • geen ondersteuning 5 GHz-band
Vrijwel niets dan lof voor deze router van Buffalo, maar het is een teleurstelling dat 802.11n niet over de stabielere 5 GHz-band gebruikt kan worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord