WVC54GCA

Met de WVC54GCA heeft Linksys een betaalbare internetcamera om, wat er ook belangrijk voor u is, overal ter wereld in de gaten te houden.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

De camera is daartoe heel compleet uitgerust met een webserver. Het enige dat u nog nodig hebt is een bedraad of draadloos netwerk met een router met internet toegang.

(Draadloos) netwerk

De wat opvallende vormgegeven camera heeft een uitstekend verstelbare voet waarmee de camera stevig staat of aan de muur kan worden opgehangen. De camera komt met een installatie wizzard die je stap voor stap door de installatie van de camera op het thuisnetwerk (lan) helpt. Samen met het op de pc-geinstalleerde beheerprogramma is het dan heel eenvoudig de camera te bedienen en de beelden te bekijken. Dit kan zowel via een bedraad als draadloos (802.11g) netwerk. Bij het draadloze netwerk heb je alleen een netvoeding nodig. Wel merken we dat deze camera een flinke belasting op het 11g netwerk veroorzaakt. De overige verbindingen worden merkbaar trager.

Internettoegang

Over hoe je de beelden vervolgens op het openbare internet krijgt zwijgt zowel de installatiehandleiding als de op cd-rom meegeleverde voledige handleiding. Beschikt uw internetaansluiting over een dynamisch ip-adres dan bent u voor het beschikbaarstellen van de camerabeelden aangewezen op een dynamische DNS service. De door Lynksys aanbevolen TZO levert deze service één jaar gratis. Op de Site van TZO is wel een complete handleiding te vinden hoe de camera online te krijgen. Voor wie wel een vast ip-adres heeft is het iets makkelijker en volstaat het openzetten van een poort op de router. Hoe je dit moet doen zult u echter zelf moeten uitzoeken.

Is de internet toegang geregeld dan is het camerabeeld met geluid eenvoudig via internet te volgen. U kunt ook inloggen en sommige instellingen wijzigen. De camera kan ook ingesteld worden op bewegingsdetectie en dan bij beweging een emailtje sturen. Het meegeleverde pc-programma maakt optioneel een log van de camerabeelden, al dan niet getriggerd door bewegingen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • eenvoudige installatie
  • veelzijdig
  • gebruiksaanwijzing onvolledig
Een uitstekende camera die eenmaal ingesteld ook zonder pc te gebruiken is. Met de vele (online) gebruiksmogelijkheden een veelzijdige bewakingscamera.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags: linksys, netwerkcamera's