WVC200

De WVC200 is een plompe ip-camera met een grote, bolle lenskap die uit de voorzijde steekt.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

De WVC200 ziet er leuk, bijna aandoenlijk uit. Het is jammer dat Linksys de ip-camera levert met een lichtgewicht plastic standaard, want de zware camera is beter af met een zwaardere steun. In onze test valt de ip-camera dan ook geregeld om.

Een aantal ledjes aan de voorzijde vertellen ons de status van de ip-camera. Een klein lcd-schermpje laat het huidige ip-adres zien. Dat is uiterst handig tijdens de installatie, al verliest het scherm daarna al snel zijn nut.

De camera heeft een gemotorizeerde pan-and-tilt-lens waardoor het mogelijk is een flinke ruimte te overzien, maar we zijn geschrokken van het harde, schrapende geluid dat de motor voortbrengt. Wie vooral een discrete bewakingscamera zoekt, zit bij de WVC200 absoluut verkeerd. Het pannen gaat in een boog, dus op de beide uiterste horizontale uiteinden zijn de videobeelden niet meer waterpas.

We stuiten op weinig problemen in de webgebaseerde gebruikersinterface, maar het gebrek aan instelmogelijkheden op het live view-scherm is frustrerend. Even snel de helderheid aanpassen is niet mogelijk, hiervoor moeten we het configuratiemenu openen.

De fish-eye-lens produceert accurate kleuren, maar het beeld is niet zo duidelijk als dat van de D-Link DCS-2120. Een ingebouwde microfoon voegt audio aan het beeld toe, maar er is geen aansluiting voor een externe speaker. Tweewegscommunicatie is dus niet mogelijk. Ook ondersteunt deze camera het rtsp-protocol niet, dus u kunt er geen beelden mee streamen naar een mobiele telefoon.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • pan-and-tilt-lens
  • goede kleurweergave
  • overdadige compressie gaat ten koste van beeldkwaliteit
  • veel lawaai bij lensbewegingen
De Linksys WVC200 is geen slechte ip-camera, maar als u op zoek bent naar een pan-and-tilt-lens dan zit u beter bij de Panasonic BL-C131.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags: netwerkcamera's