abonneren

WRT320N

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Van Linksys (by Cisco, zoals het tegenwoordig voluit heet) ontvangen wij de WRT320N dual-band router, vormgegeven volgens het nieuwe design.

Zoals we van de nieuwe Linksys-modellen gewend zijn is de WRT320N makkelijk in de omgang. Het menu is typisch Linksys: overzichtelijk, maar het blinkt niet uit in gebruiksvriendelijkheid. Bekijken we de technische specificaties, dan valt op dat de upstream wel te beperken is maar downstream snelheid niet. De testresultaten op de 2,4GHz-band zijn gemiddeld. Over tien meter wordt er van lan naar wlan en andersom gemiddeld ruim 70 Mbit/s behaald, over 20 meter zakt dat in naar minder dan 20 Mbit/s. Overschakelen naar 5 GHz leidt tot een flinke prestatietoename op de 20 meter-tests: u behaalt zo al snel een doorvoersnelheid van 55 Mbit/s, ruim 30 Mbit/s meer dan wat de 2,4GHz-band biedt. Tijdens het testen lopen we nauwelijks tegen verbindingsproblemen aan, voldoende reden om de router hier vier bollen voor te geven. De WRT320N is voorzien van een gigabit-chip en maakt hier gedurende de bedrade tests prima gebruik van: we noteren minimaal 156 Mbit/s van wan naar lan.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • niet duur
  • 5GHz-modus
  • wat tegenvallende prestaties op 2,4 GHz
De mogelijkheden (dual-band) en resultaten van de WRT320N zijn prima, de prijs/prestatieverhouding is dankzij een een adviesprijs van € 89 zonder meer goed.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie