abonneren

WRT160N Wireless-N Broadband Router

Linksys gooit het met deze nieuwe wireless n router over een andere boeg met een design dat doet denken aan een ufo.

Het blijkt dat de stoere externe antenne sprieten toch niet zo nodig zijn, want deze draadloze 802.11n router doet het met twee interne antennes. Dankzij de nieuwe 802.11n draft 2.0 functionaliteit doet deze router het redelijk goed. Met een gemiddelde doorvoersnelheid van rond de 60 mpbs steekt deze router boven het gemiddelde uit. Ook op de langere afstand met onze meting op 20 meter is de snelheid boven gemiddeld goed in vergelijking tot vele andere routers.
Net als de meest andere draft 2.0 routers van dit moment maakt ook deze alleen gebruik van de 2,4 Ghz band waarmee hij compatibel is met het gangbare 11g.

De router ondersteund alle moderne beveiligings technieken en dank zij wps (Wireless Protected Setup) voegt u met een druk op de knop een apparaat toe aan het beveiligde draadloze netwerk.

De gebruikersvriendelijkheid van de gebruikersinterface is goed. Linksys doet er nog een stapje bovenop door het meeleveren van het netwerk management programma Lela (Linksys Easylink Advisor). Het heeft een fraai grafisch interface waarop alle in het netwerk aanwezige apparaten zichtbaar worden en zo mogelijk de status kan worden opgevraagd. Via dit programma kunnen ook de instellingen van de router worden beheerd. Het programma is mooi maar voegt naar onze mening niet zo veel toe.

PluspuntenConclusie
  • Bereik
  • Software
Een prima router, die goede kwaliteit combineert met een fraai uiterlijk en een redelijke prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie