abonneren

WNR3500 v2

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De WNR3500 draait alweer een tijdje mee. Voldoende reden voor Netgear om met een nieuwe versie te komen van deze router.

Daarbij heeft de netwerkfabrikant één en ander veranderd: zo is de WNR3500 v2 de helft kleiner dan zijn voorganger. Er zijn ook enkele opties bijgekomen en de snelheid is in sommige tests wat omhoog gegaan – in andere tests zien we juist lagere waarden. Als een van de weinige modellen biedt de WNR3500 v2 een automatische firmwarecontrole. Ook kunt u eenvoudig een Nederlands taalpakket voor de interface downloaden. De QoS-mogelijkheden zijn prima, al blijft het jammer dat de downstreamsnelheid niet aan te passen is. Daar staat tegenover dat u per ip-adres kunt aangegeven welke QoS-regels gelden (per lan of mac-adres is er niets te prioriteren). We meten over tien meter een lan/wlan-snelheid van zo’n 50 Mbit/s. Over 20 meter valt deze snelheid helaas terug tot zo’n 10 Mbit/s. Iets vergelijkbaars zien we ook in de wlan/lan-test, al is de terugval hier iets minder groot. Met net geen 270 Mbit/s voor wan-verkeer is dit model uitstekend geschikt voor zeer snelle internetaansluitingen, dataverkeer binnen uw netwerk gaat met 273 Mbit/s maar marginaal sneller. De WNR3500 v2 wordt bij Ziggo bij veel internetabonnementen meegeleverd, zodat abonnees voorbereid zijn op internetabonnementen die de 100 Mbit/s overstijgen. Hoewel Netgear aangeeft dat de WNR3500 v2 een adviesprijs van € 99 heeft, is dit model vooralsnog niet te koop via de traditionele verkoopkanalen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • automatische firmwareupdate-check
  • moeilijk verkrijgbaar
  • draadloze verbinding is niet zo stabiel
Zo interessant is deze router niet: we noteren geen opvallende of bijzondere functionaliteit en de snelheden (zowel bedraad als draadloos) zijn ook niet enorm hoog.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie