abonneren

WNR3500 v2

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De WNR3500 draait alweer een tijdje mee. Voldoende reden voor Netgear om met een nieuwe versie te komen van deze router.

Daarbij heeft de netwerkfabrikant één en ander veranderd: zo is de WNR3500 v2 de helft kleiner dan zijn voorganger. Er zijn ook enkele opties bijgekomen en de snelheid is in sommige tests wat omhoog gegaan – in andere tests zien we juist lagere waarden. Als een van de weinige modellen biedt de WNR3500 v2 een automatische firmwarecontrole. Ook kunt u eenvoudig een Nederlands taalpakket voor de interface downloaden. De QoS-mogelijkheden zijn prima, al blijft het jammer dat de downstreamsnelheid niet aan te passen is. Daar staat tegenover dat u per ip-adres kunt aangegeven welke QoS-regels gelden (per lan of mac-adres is er niets te prioriteren). We meten over tien meter een lan/wlan-snelheid van zo’n 50 Mbit/s. Over 20 meter valt deze snelheid helaas terug tot zo’n 10 Mbit/s. Iets vergelijkbaars zien we ook in de wlan/lan-test, al is de terugval hier iets minder groot. Met net geen 270 Mbit/s voor wan-verkeer is dit model uitstekend geschikt voor zeer snelle internetaansluitingen, dataverkeer binnen uw netwerk gaat met 273 Mbit/s maar marginaal sneller. De WNR3500 v2 wordt bij Ziggo bij veel internetabonnementen meegeleverd, zodat abonnees voorbereid zijn op internetabonnementen die de 100 Mbit/s overstijgen. Hoewel Netgear aangeeft dat de WNR3500 v2 een adviesprijs van € 99 heeft, is dit model vooralsnog niet te koop via de traditionele verkoopkanalen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • automatische firmwareupdate-check
  • moeilijk verkrijgbaar
  • draadloze verbinding is niet zo stabiel
Zo interessant is deze router niet: we noteren geen opvallende of bijzondere functionaliteit en de snelheden (zowel bedraad als draadloos) zijn ook niet enorm hoog.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord