abonneren

Wlan tip 5: Ander kanaal instellen

De tool inSSIDer toont je de signaalsterkte van naburige netwerken en die wetenschap kan erg nuttig zijn: zulke netwerken kunnen namelijk ook voor rf-interferentie, oftewel storing, zorgen. Een accesspoint en zijn ontvanger(s) gebruiken namelijk slechts een deel van de frequentie: de kanalen.

Binnen de 2,4 GHz-band zijn dat er 14, hoewel er vaak maar 11 of 13 effectief in gebruik zijn. Kanalen hebben echter de neiging te overlappen en zo het signaal op andere kanalen te storen. Om deze interferentie te beperken, doe je er dus goed aan je accesspoint op een kanaal in te stellen dat zo ver mogelijk verwijderd is van andere kanalen van naburige netwerken.

Vertelt inSSIDer je dat een naburig netwerk op kanaal 10 uitzendt, stel je eigen accesspoint dan in op bijvoorbeeld 1 of 6. Je kunt de kanaalkeuze ook aan je accesspoint zelf overlaten (‘auto’), maar de praktijk heeft al vaker bewezen dat dit niet altijd de beste optie is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord