abonneren

Wlan tip 17: Wireless bridge

Soms is het installeren van een extra accesspoint geen optie: het apparaat bevindt zich bijvoorbeeld in je werkruimte achter in de tuin en een ethernetkabel leggen zie je niet zitten. In dat geval kun je ook een wireless bridge opzetten.

Dit houdt in dat je twee accesspoints draadloos met elkaar verbindt en in de configuratie de wireless bridge-modus selecteert. Op de switch van het tweede accesspoint (rechts op de afbeelding) laten zich normaliter alleen apparaten met ethernetkabel aansluiten. Draadloze verbindingen met het primaire accesspoint (links op de afbeelding) zijn wel mogelijk. Wil je die ook op het andere accesspoint, dan kun je de repeater bridge-modus activeren.

Een dergelijke configuratie vergt wel enige inspanning. Heb je inderdaad zo’n opstelling op het oog, ga dan wel eerst na of de apparaten – eventueel na een (alternatieve?) firmware-update: zie ook Wlan tip 10 – wel de nodige ondersteuning bieden en in wds (wireless distribution system) voorzien. Houd er tevens rekening mee dat begrippen als repeater (bridge) en wireless bridge vaak door elkaar worden gebruikt. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie