abonneren

WL-350

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Sitecom heeft zich van budgetmerk ontwikkeld tot een serieuze speler in de routermarkt. De kroon op hun werk is de Wireless Media Router 300N, ook wel bekend als de WL-350. Dit is een dual-band router waarmee u kunt downloaden én streamen.

De dual-band-technologie in deze router maakt het mogelijk om wifi-signalen te verzenden op twee frequenties: de standaard 2,4GHz-band en de 5GHz-band, die beiden geschikt zijn voor gebruik met de 802.11n-standaard. De 2,4GHz-band wordt gebruikt door 802.11b/g-netwerken en is inmiddels zo drukbezet dat dit kan leiden tot problemen bij tijdskritische netwerkapplicaties, zoals streaming media, voip en online gaming. Voor deze toepassingen kunt u beter gebruik maken van de relatief rustige 5GHz-band. De WL-350 is in staat beide frequenties gelijktijdig te gebruiken.
Een ander interessant onderdeel van de WL-350 is de StreamEngine. Deze technologie verleent binnen het netwerk voorrang aan het streamen van (hd-)videos, games en downloadapplicaties. Verder wordt de router compleet geleverd voor muurbevestiging en levert Sitecom een zeer uitgebreide Nederlandstalige handleiding mee op cd.
De WL-350 is uitgerust met alles wat u maar kunt wensen van een router. Denk aan upnp, het afschermen van websites, het blokkeren van internettoegang op bepaalde tijdstippen, een firewall, portforwarding, uitgebreide beveiligingsopties en zelfs de mogelijkheid om vier gastnetwerken toe te voegen. Ook kunt u een extern opslagmedium aansluiten op de usb-poort, om zo een netwerkschijf te creëren. Let wel dat deze schijf alleen werkt met de fat-bestandsindeling.
Wat prestaties betreft kan deze router zichzelf tot de top rekenen, met snelheden die flink boven het gemiddelde liggen (121,3 Mbit/s op 5 GHz en 58,5 Mbit/s op 2,4 GHz van draadloos naar lan).

PluspuntenConclusie
  • tegelijkertijd gebruik van dual-band
  • bijzonder uitgebreid
  • snel
Deze WL-350 van Sitecom mag een draadloos wondertje genoemd worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags: