abonneren

Wireless-N Modem Router DGN2000

De DGN2000 is een extreem kleine router met een mooie vormgeving. Door zijn beperkte afmetingen kunt u 'm overal kwijt.

Het zwart-witte uiterlijk en de verlichte statusiconen maken de DGN2000 een mooie verschijning. Bedieningselementen zitten soms niet waar u ze zou verwachten; zo bevindt de resetknop zich niet aan de achterzijde, maar aan de rechterzijde van de router. Daarnaast vinden we een knop voor WPS en een knop voor het uitschakelen van het wifi-gedeelte terug. Voor wie het niet weet: WPS maakt het mogelijk draadloze apparaten te koppelen zonder gecompliceerde wifi-wachtwoorden te gebruiken.

Een aparte knop om het wifi-netwerk uit te schakelen is erg prettig. U hoeft zo niet meer in gecompliceerde menu's te duiken. Het uitschakelen van wifi scheelt stroom en maakt het onmogelijk voor hackers om op uw netwerk in te breken als u op vakantie bent. Netgear maakt het zelfs makkelijk de router een factory reset te geven: hiervoor drukt u beide knoppen enige tijd in.

Aan de achterzijde van de router vinden we twee niet-verwijderbare antennes, een vierpoorts switch, een breedbandaansluiting en de stroomaansluiting. De DGN2000 mist meer technische mogelijkheden, zoals configureerbare QoS (quality-of-service)-opties, maar de parental control-mogelijkheden zijn erg uitgebreid. Zo kunt u alle websitebezoekjes loggen en ongewenste websites blokkeren op hun url of ip-adres.

Kijken we naar de prestaties, dan laat de DGN2000 gemiddelde resultaten zien. Op langere afstanden zakt de doorvoersnelheid wat in, maar niet dramatisch.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • compact
  • mooi ontwerp
  • eenvoudig in het gebruik
  • gemiddelde prestaties
De DGN2000 is een recht-toe-recht-aan router die u eenvoudig kunt installeren en gebruiken. De router ziet er mooi uit, maar de gemiddelde prestaties rechtvaardigen de hoge prijs van de DGN2000 niet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags: