abonneren

Wireless 300N Kit

Voor wie de overstap nog niet heeft gemaakt naar de wireless n-standaard, maar dit wel overweegt, komt Sweex met een interessante deal. Voor vijf tientjes haalt u namelijk de Sweex Wireless 300N Kit in huis: een wireless n-router en usb-adapter.

Aangezien Sweex niet echt een A-merk is op routergebied, zijn we enigszins sceptisch over de Wireless 300N Kit. De kit ziet er qua uiterlijk dan ook erg goedkoop uit. Deze scepsis valt echter snel weg als we eenmaal met de router aan de slag gaan. U moet het wel doen zonder papieren handleiding, maar op de meegeleverde cd staat een uitgebreide handleiding in vele talen, inclusief Nederlands. Deze legt u in heldere stappen uit hoe u te werk moet gaan.

De router is gemakkelijk te installeren, helemaal als u deze via de wps (wifi protected setup)-methode installeert. Natuurlijk kunnen gevorderde gebruikers ook gewoon direct inloggen op de router en zelf de nodige aanpassingen doorvoeren. De Engelstalige webinterface is bijzonder gebruiksvriendelijk en er zijn vele opties. Zo kunt u de router ook als bridge of repeater instellen. Tevens is de router voorzien van een interne firewall. Elk onderdeel in de interface is aan de rechterkant voorzien van een uitgebreide uitleg, zodat u weet wat u doet. Het is alleen jammer dat het gedeelte met de uitleg de letters een beetje afkapt, maar door te scrollen, kunt u wel alle tekst lezen.

Als we deze Sweex-router vergelijken met de oudere, duurdere Belkin N1 Vision, dan valt op dat de Sweex op lan-gebied iets sneller is. Daarentegen is het wifi-bereik wel wat zwakker.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • complete kit
  • gebruiksvriendelijk
  • snel
  • goedkoop uiterlijk
  • geen groot bereik
De Wireless 300N Kit is een uitstekende deal voor iedereen die voor niet al te veel geld wil overstappen naar de wireless n-standaard.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie