abonneren

Windows Phone 7 voorlopig niet in Nederland

Op de World Wide Partner conferentie heet Microsoft meer details bekend gemaakt over de introductie van het lang verwachte Windows Phone 7.Belangrijk voor ons is dat Windows Phone 7 gefaseerd wordt geïntroduceerd. De eerste fase, voor het einde van 2010 komt met 5 taalversies (Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans).
Ook komen er in de landen waar Windows Phone 7 als eerste wordt geïntroduceerd applicatiewinkels. Deze WP7 Marketplace winkels starten in 17 landen. Slecht nieuws voor Nederland, want Nederland hoort ook niet bij deze eerste 17 landen met zo'n winkel.

Toch verwacht Microsoft dat we in Nederland nog voor het einde van het jaar kennis zullen kunnen maken met Windows Phone 7. Er zullen waarschijnlijk Engelstalige toestellen in Nederland op de markt komen. Engels is volgens Microsoft geen probleem voor Nederlanders. Ook de Marketplace biedt Engelstalige apps, die in eerste instantie vooral gratis zullen zijn. Er is dan geen Nederlandse betaling nodig voor een buitenlandse app-store.

Nederland zit overigens wel al bij de 30 landen van waaruit ontwikkelaars hun applicaties kunnen aanmelden voor Marketplace. Uiteindelijk moet Windows Phone 7 wereldwijd beschikbaar komen. Microsoft bekijkt samen met de toestelfabrikanten welke specifieke toestellen in Nederland geïntroduceerd kunnen worden.

Via: Telecomwereld

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord