Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Windows Phone 7 verkoopt traag

De verkoop van Windows Phone 7-telefoons valt in Groot Brittannië nogal tegen. Dit blijkt uit de verkoopcijfers van de grote Britse online telefoonverkoper, Mobilesplease.Gebaseerd op hun eigen verkoopgegevens worden er 15 maal zoveel toestellen met Android als besturingssysteem verkocht, dan toestellen met Windows Phone 7 (WP7).
Om deze conclusie te staven heeft het bedrijf deze geverifieerd bij andere telefoonverkopers. Zelfs de Symbiantelefoon N8 verslaat WP7 met drie tegen één. Het is niet gezegd dat de verkoopcijfers van Mobilesplease representatief zijn voor de hele markt. Het is ook nog erg vroeg na de lancering van Microsofts nieuwe smartphone-besturingsysteem om vergaande conclusies te trekken. Toch zijn deze resultaten niet erg hoopgevend.

Met de ontwikkeling van de apps voor WP7 gaat het ook nog niet heel hard. Zo meldt Microsoft dat er nu 3000 apps verkrijgbaar zijn in de Marketplace. Ook zijn er 15000 ontwikkelaars ingeschreven. Microsoft is nogal traag in het vrijgeven van de downloadaantallen van de Apps. Dit maakt de ontwikkelaars terughoudend in het investeren van veel energie in de ontwikkeling van apps.

Het gerucht gaat dat er binnenkort een grote update van Windows Phone 7 op komst is. Zo zou de eerder al aangekondigde knip- en plak-functie en echte multitasking beschikbaar komen. De update zou in januari kunnen uitkomen, ongeveer gelijk met het verschijnen van Android versie 2.3.

De bezitters van Windows Phone 7 telefoons zijn overigens doorgaans tevreden over hun toestel. Zij roemen de uiterst gebruikersvriendelijke intuïtieve bedieningsfuncties

Via: Businessinsider.com

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie