abonneren

Windows Phone 7 apps groeien sneller dan bij Android

Volgens recent onderzoek van marktanalist IDC groeit het aantal apps in de Windows Phone 7 marketplace met een razend tempo.Erheerst in de berichtgeving over Windows Phone 7 van Microsoft een nogal negatieve tendens, bijvoorbeeld omdat er geen 300.000 applicaties voor beschikbaar zijn, zoals voor het iOS van de iPhone.
Toch blijkt uit het onderzoek van IDC dat Windows Phone 7 met een gigantische inhaalslag bezig is. Zo zijn er binnen twee maanden na de lancering al 4000 apps beschikbaar. Een aantal dat bijvoorbeeld door  Android pas na vijf maanden behaald werd.

Als reden voor de snelle groei van de Windows Phone 7 apps worden een aantal argumenten aangedragen. Zo zijn er al duizenden ontwikkelaars die thuis zijn in de ontwikkeltools voor Windows Phone 7. Ook is het voor apps-ontwikkelaar interessant om hun apps voor andere platformen snel over te zetten naar Windows 7, zodat ze daarmee extra inkomsten kunnen genereren.

Niemand verwacht dat Microsoft in één keer de markt zal overnemen. Het is al een hele prestatie om de WP7-smartphones in korte tijd in 30 landen te introduceren. Het succes van Windows Phone 7 is een kwestie van een lange adem. De gebruikers van een WP7-smartphone zijn tevreden en roemen de gebruikersvriendelijke bediening. Verwacht wordt dat Microsoft rond het midden van 2011 de derde plaats zal bereiken van de smartphoneplatforms met de meeste apps.

Via: Eweek

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags: