abonneren

Wimax ter ziele in Nederland

Aanbieder van een draadloos breedbandnetwerk via de Wimax-technologie, Worldmax, gooit de handdoek in de ring. Per augustus stopt Worldmax het netwerk in de regio Amsterdam.Met een Wimax-netwerk zou Worldmax in Nederland concurreren met de umts-netwerken van de mobiele telecomproviders.
Onder de naam Aerea biedt Worldmax enige jaren Wimax aan in Amsterdam, met de bedoeling dit naar de rest van Nederland uit te breiden.

Nu kan Wimax zich al niet beroepen op een groot commercieel succes, het aanbod van Worldmax al helemaal niet. Toch geeft het bedrijf in een persbericht een andere aanleiding als reden voor de stopzetting. Eind 2009 werd Worldmax ingelicht door het Ministerie van Defensie, over storingen die het Wimax-netwerk zou veroorzaken. De licentie van Worldmax werd daarbij beperkt in het gebruik van de oorspronkelijk toegekende frequentieband. Dit resulteerde in een rechtszaak, die nu met een schikking is beëindigd.

Doordat Worldmax niet de beschikking heeft over de oorspronkelijke frequentieband, is het volgens Worldmax onmogelijk geworden de plannen voor de uitrol van het netwerk in Nederland uit te voeren. Worldmax zegt geen andere optie te zien dan het sluiten van het netwerk. Worldmax kijkt of aan huidige klanten een alternatief via het mobiele breedbandnetwerk kan worden geboden.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Laatste reactie