abonneren

Wifi van de buren gebruiken mag

Het blijkt niet strafbaar te zijn om een draadloos netwerk van een ander te gebruiken om internet toegang te krijgen. Dit blijkt uit een gerechtelijke uitspraak van het Hof in Den Haag.

De uitspraak is gedaan in een rechtszaak tegen een scholier, die een schietpartij aankondigde op internet via het netwerk van een ander. De jongen is vrijgesproken van computervredebreuk. Hij heeft zich weliswaar toegang verschaft tot het netwerk, maar heeft alleen gebruik gemaakt van de internetverbinding. Er is niet ingebroken op de computer van de eigenaar van het netwerk.

Het meeliften op een andermans netwerk, al dan niet beveiligd, is niet strafbaar volgens de uitspraak. Wel is het onrechtmatig. Civielrechtelijk zou de eigenaar van het netwerk de ongewenste gast kunnen aanklagen voor het “stelen” van bandbreedte.

Via: Webwereld

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord