abonneren

Wifi kost 30% van breedbandsnelheid

Uit onderzoek blijkt dat internetgebruikers die thuis een wifi-netwerk gebruiken voor hun internetverbinding gemiddeld 30% van hun breedbandsnelheid verliezen.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse netwerkonderzoeker Epitiro. Gemiddeld gaat er 30 procent van de downloadsnellheid verloren en neemt de wachttijd met 10 tot 20 procent toe, bij het gebruik van een wifi-verbinding in huis. Het downloaden van grote bestanden als muziek en video duurt dan dus langer. Ook Voip-telefonie en chatten via Skype levert vaak problemen op.

De degradatie van de bandbreedte is vaak een gevolg van fysieke barrières als (betonnen) muren en vloeren in huis. Ook treed er vaak interferentie op met wifi-signalen van andere wifi-gebruikers in de omgeving of magnetrons, mobiele telefoons en afstandsbedieningen. Wie daar last van heeft zou maatregelen moeten nemen als: het verplaatsen van het wifi-accespoint of gebruikmaken van een bedrade netwerkverbinding of het kiezen van een minder gebruikt wifi-kanaal.

Epitiro deed onderzoek naar de netwerksnelheid van november 2010 tot februari 2011 bij 14000 deelnemers in Verenigd Koninkrijk, de VS, Italië en Spanje. Van de deelnemers gebruikte 55 % wifi en 44 % een bedrade ethernetverbinding.

Via: Nieuwsbank

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie