abonneren

Western Digital WD Livewire

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
  3. > Specificaties
Western Digital is nu typisch zo’n merk waar je geen Powerline-oplossing van zou verwachten. Dat weerhoudt hun er niet van om de WD Livewire op de markt te brengen.

Handig aan deze set is dat elke plug een switch is met vier ethernetpoorten die via een normale stekker worden aangesloten op het lichtnet. Deze is flexibeler te plaatsen dan zo’n groot, vierkant blok dat andere stopcontacten kan blokkeren. Hoewel we wel gecharmeerd zijn van de mogelijkheid twee keer vier apparaten aan te kunnen sluiten op het lichtnet, wordt ons enthousiasme getemperd door de traagheid van deze apparaten.

We voeren een praktijktest uit waarbij we 3 kopieerslagen uitvoeren: een iso-bestand van 5,57 GB, 392 mp3's van in totaal 2,18 GB en 4328 extreem kleine bestanden van in totaal 16,5 MB (de Joomla installatie folder).

De communicatie verloopt direct tussen 2 pc's die direct via de kabels - en de powerline adapters natuurlijk - met elkaar verbonden zijn.

Grote bestanden en mp3’s worden niet sneller gekopieerd dan 2,7 MB per seconde, een dieptepunt vergeleken met andere powerline producten. Alleen in de Joomla-test weet deze set ietsje sneller te zijn dan concurrentie.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • 2x 4 apparaten aansluiten op lichtnet
  • prijs
  • werkt met gewone stekkers
  • heel traag
Als je geen haast hebt bij het overhevelen van bestanden, dan kunnen de vele aansluitmogelijkheden van deze set interessant zijn. Voor ons is de traagheid echter een iets te grote domper.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord