abonneren

Vodafone verhoogt snelheid mobiel datanetwerk

Vodafone Nederland is begonnen met de uitrol van, zoals de provider zelf zegt, het snelste mobiele datanetwerk van Nederland. De snelheid wordt verhoogd naar 28,8 MbpsBinnen enkele weken is het al mogelijk om in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag met maximaal 28,8 Mbps mobiel te internetten. Dit is 2x zo snel als de maximaal beschikbare snelheid op dit moment in de Nederlandse markt.
Onder normale omstandigheden kunnen snelheden gehaald worden die vergelijkbaar zijn met een gemiddeld ADSL-abonnement.

De snelheid- en capaciteitsverhoging betekenen dat de gebruikservaring voor mobiel internet sterk verbetert. Door deze uitbreiding en investeringen in glasverbindingen tussen antennelocaties kunnen meer gebruikers dan voorheen tegelijkertijd gebruik maken van hogere snelheden. Algemeen geldt echter dat de daadwerkelijke snelheid die mensen ervaren sterk afhankelijk is van de locatie en omgevingsfactoren. Zo is dekking en snelheid buiten meestal beter dan binnen in kantoorgebouwen, trein of auto. Daarnaast spelen bijvoorbeeld het type modem en het aantal gelijktijdige gebruikers een rol.

De uitrol kan, waarschuwt Vodafone, soms ook kan leiden tot tijdelijk verminderde dekking.

Over tarieven, dekking en beschikbaarheid van de nieuwe hoge snelheid is nu nog niets bekend; begin juli verwacht Vodafone meer hierover te kunnen zeggen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags: