abonneren

Videobellen via Skype met iPhone

Skype voegt de mogelijkheid toe om te videobellen aan de iPhone-app. Met versie 3.0 van de Skype-applicatie kunnen bezitters van iPhone, iPad of Ipod nu videobellen via met andere Skype-gebruikers. De nieuwe Skypeversie is vandaag in de app store beschikbaar. Het videobellen kan in twee richtingen voor zover dit door de hardware ondersteund wordt.
Oudere iPhones, iPods en de iPad hebben geen camera aan de voorkant, dus kunnen alleen beelden ontvangen. Het videobellen kan zowel via wifi- als 3G-verbindingen. Wel is de resolutie bij een 3G verbinding lager. Het beeld kan zowel in portret- als landschapsmode gebruikt worden.

Skype is niet de eerste met videobellen voor de iPhone. Fring en Apple zelf met Facetime, boden deze mogelijkheid al eerder. Het voordeel van Skype is dat alle functionaliteit die we van Skype kennen ook bij deze app beschikbaar is. Zo kun je voor of tijdens het videogesprek gewoon tekstberichten uitwisselen of kunnen Windows- en Mac-gebruikers zelfs hun computerscherm delen met Skype gebruikers op de iPhone of iPad.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags: