abonneren

Uitrol mobiel breedbandinternet verstoort draadloze microfoons

Vanaf 1 januari 2013 wordt de frequentieband tussen de 790 en 862 MHz in gebruik genomen door mobiele operators. Deze gaan de band gebruiken voor het uitrollen van mobiel breedbandinternet. Gebruikers van draadloze microfoons kunnen vanaf die datum in toenemende mate storing op hun apparatuur ervaren.

De storing is afhankelijk van de snelheid waarmee het mobiele breedbandinternet wordt uitgerold door de operators. Vanaf 1 januari 2016 mogen de frequenties tussen de 790 en 862 MHz zelfs helemaal niet meer door draadloze microfoons worden gebruikt, meldt Agentschap Telecom. Deze frequentieruimte wordt ook wel gebruikt voor draadloze microfoons met een relatief klein bereik. Onder andere verenigingen, scholen of religieuze instellingen gebruiken dergelijke draadloze microfoons. Omroepen gebruiken deze voor de productie van programma's en audiovisuele bedrijven verhuren sets voor feesten en bijeenkomsten.

Er komen nieuwe frequenties beschikbaar tussen de 558 en 702 MHz. Het Agentschap Telecom raadt gebruikers van draadloze microfoons aan om na te gaan of hun apparatuur geschikt is voor de nieuwe frequenties. Dit kunnen zij checken in de handleiding of op de verpakking. Mogelijk kan de apparatuur ook geüpdatet worden naar een andere frequentieband. Eventueel moet de apparatuur voor 1 januari 2016 worden vervangen.

Bron: Agentschap Telecom

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags: internet, Breedband, agentschap telecom

Nieuws headlines

Laatste reactie