abonneren

TV-IP422W

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De TV-IP422W is een ip-camera met een horizontaal pan-bereik van maar liefst 330 graden. Daarmee heeft de camera een groter bereik dan zijn concurrentie.

Voor een pan-and-tilt-camera heeft de TV-IP422W een uiterst stille motor die voor vloeiende bewegingen zorgt. Wel voelt de camera als geheel wat fragiel aan; we vragen ons serieus af of de camera een val op de grond overleeft.

De TV-IP422W ondersteunt tweewegsgeluid: er is een ingebouwde microfoon aanwezig, evenals een aansluiting voor een externe speaker. Het menu is eenvoudig te doorgronden en biedt veel mogelijkheden, zoals rtsp- en 3gp-ondersteuning. De beeldkwaliteit is redelijk. Er zit weinig kleur in de beelden, maar met het detail en contrast is niets mis. Een aantal infrarood-leds zorgen ervoor dat u ook in het duister nog beeld ziet, als zijn de beelden niet enorm duidelijk. De gebruikte fish-eye-lens geeft een enorm beeldbereik, met als nadeel dat het beeld in de hoeken vervormt. Echt hinderlijk is dit niet.

Een GPIO (general purpose input/output)-connector aan de achterzijde van het apparaat kan gebruikt worden om externe apparatuur aan te sturen, zoals een alarm. Er is ook een usb-poort aanwezig die gebruikt kan worden om de instellingen van het draadloze netwerk in te laden of om beelden of video naar een usb-stick op te nemen. Dit laatste lijkt ons echter niet een veilige manier om met bewakingsbeelden om te gaan.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • groot beeldbereik
  • stille werking
  • goede beeldkwaliteit
  • slechte kleurreproductie
  • duur
De slechte kleurreproductie van de TV-IP422W zal sommige kopers afschrikken, maar als het gaat om het bereik dat deze pan-and-tilt-camera biedt dan kent deze camera weinig concurrentie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags: netwerkcamera's