TEW-635BRM

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De kleine TEW-635BRM is een bescheiden router. Door zijn goedkope constructie verwachten we een laag prijskaartje.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Onze verwachting wordt waargemaakt, want de TEW-635BRM is behoorlijk goedkoop voor een router. Zeker in vergelijking met de Netgear DGN2000, die dezelfde afmetingen en dezelfde knoppen heeft. Ook dit Trendnet-model heeft knoppen voor WPS en het uitschakelen van wifi, alleen bevinden ze zich hier aan de achterzijde. Dat Trendnet ergens op moet besparen blijkt vooral uit de featureset, die minder uitgebreid is dan bij de duurdere concurrenten.

We missen een automatische installatiewizard. De meegeleverde quick-install-guide toont een eenvoudig stappenplan om de router aan de praat te krijgen, maar wie geavanceerdere functies wil inschakelen moet diep in de volledige handleiding of de webinterface duiken. We missen ook informatie op de router zelf, zoals het standaard wachtwoord dat bij de meeste concurrenten op een sticker afgedrukt is.

De TEW-635BRM ondersteunt twee ssid's (netwerknamen), zodat de router twee verschillende netwerken kan inrichten. Elk van deze netwerken kan zijn eigen beveiligingsinstellingen krijgen. De meest voor de hand liggende gebruiksmogelijkheid hiervoor, is het inrichten van een gastnetwerk. Helaas is er geen optie aanwezig om gebruikers een pagina voor te schotelen waar ze een wachtwoord moeten invullen.

De doorvoersnelheid van de TEW-635BRM is gemiddeld en vlakt af wanneer de afstanden langer worden. Wie specifiek op zoek is naar een modem die goed presteert op grote afstanden of het streamen van multimedia, kan beter ergens anders gaan winkelen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gastenstand
  • goedkoop
  • goedkope plastic behuizing
  • matige prestaties
  • niet eenvoudig in te stellen
Trendnet weet voor weinig geld een aantrekkelijke wireless router te leveren, maar enige kennis van netwerkzaken is toch wel vereist. Schrikt het spitten door handleidingen uw af, dan kunt u beter voor een andere router kiezen. De prestaties zijn gemiddeld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags: