abonneren

T-Mobile lost filevorming in 3G-netwerk op

Volgens T-Mobile zijn de verbindingsproblemen door overbelasting van het 3G mobiele datanetwerk opgelost. De filevorming werd veroorzaakt doordat er door smartphone gebruikers meer internetcapaciteit werd gebruikt dan verwacht.Volgens T-Mobile ontstond er als gevolg van de snelle groei van het netwerkgebruik file-vorming.
Hierdoor kon er geen verbinding worden gemaakt of waren die traag of liepen vast.

T-Mobile heeft de plaatsen waar deze problemen optraden, versneld aangepakt met nieuwe antenne-installaties. De capaciteit is op die locaties nu verdubbeld. Klanten die eerder problemen ondervonden melden dat deze nu zijn opgelost. Klanten die dat hebben aangemeld zullen eind juni horen of zij in aanmerking komen voor een tegemoetkoming van twee maanden abonnementskosten.

T-Mobile is naar eigen zeggen voorloper op het gebied van mobiel internet in Nederland. Volgens T-Mobile heeft 60% van de Nederlandse smartphone gebruikers een abonnement bij T-Mobile. Daarmee groeide het dataverkeer op het T-Mobile 3G-netwerk enorm. T-Mobile was de eerste provider die last kreeg van overbelasting en is nu ook de eerste die de capaciteit verdubbelt.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord