abonneren

Synology brengt RT2600AC-router uit

Synology heeft zijn eerder aangekondigde router RT2600AC uitgebracht. De router maakt gebruik maakt van AC2600-technologie en is hierdoor sneller dan de eerste router van de nas-fabrikant. Daarnaast maakte Synology bekend dat hun routers dankzij de nieuwe dienst VPN Plus ook in te zetten zijn als vpn-server.

Synology’s RT2600AC draait op een dualcoreprocessor op 1,7 GHz in combinatie met 512 MB ram. Qua draadloze mogelijkheden beschikt de router op zowel de 2,4- als de 5GHz-band over vier datastromen waarmee op de 2,4GHz-band theoretisch 800 Mbit/s mogelijk is terwijl op de 5GHz-band via 802.11ac 1,73 Gbit/s mogelijk is. Dankzij Smart Connect is het mogelijk om clients automatisch met de meest geschikte band te laten verbinden. De nieuwe RT2600AC kost 299 euro.

De router is voorzien van een wan-poort en vier lan-poorten. Interessant is dat het mogelijk is om één van de lan-poorten in te zetten als tweede wan-poort. Zo kan er gebruik worden gemaakt van een tweede internetprovider zodat je nog steeds internet hebt als je primaire provider een storing heeft (failover). Ook is het mogelijk om twee internetverbindingen tegelijkertijd te gebruiken om de bandbreedte te verdelen (load-balancing).

Heldere interface

De grootse troef van Synology is hun besturingssysteem Synology Router Manager (SRM) dat qua interface overeenkomt met Synology Disk Manager (DSM) dat op de nas-apparaten gebruikt wordt. Anders dan bij de meeste routers lijkt de interface hiermee sterk op een desktopbesturingssysteem en net als bij Synology’s nas-apparaten kun je de functionaliteit met packages uitbreiden. Het is overigens niet zo dat Synology’s routers een vervanging zijn voor hun nas-apparaten, want er zijn veel minder packages beschikbaar.

VPN-server

Synology heeft naast de nieuwe router ook VPN Plus gelanceerd. Deze vpn-server maakt het mogelijk om op een veilige manier verbinding te maken met je eigen netwerk. VPN Plus bevat uitgebreide instelmogelijkheden en ondersteunt diverse vpn-protocollen waaronder Synology’s eigen protocol SSL VPN dat sneller zou zijn dan andere protocollen. Ook is het dankzij Synology’s WebVPN mogelijk om een vpn-verbinding te maken via een browser zodat je geen vpn-client nodig hebt. De premiummogelijkheden van VPN Plus waaronder SSTP en Synology’s eigen WebVPN en SSL VPN zijn gratis te gebruiken door één gebruiker tegelijkertijd. Voor meerdere gebruikers moeten aparte licenties worden aangeschaft. Andere protocollen als OpenVPN, PPTP en L2TP lijken wel gratis voor meerdere gebruikers beschikbaar te zijn. Het is nog niet bekend wat extra licenties gaan kosten.

Geschreven door: Jeroen Boer op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags: netwerk, Synology, Routers

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord