abonneren

Sweex 3Port Powerline 200 + Powerline 200 adapter

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
  3. Specificaties
Sweex staat bekend als een prijsvechter, maar de hier aangegeven prijs kan wellicht voor wat verwarring zorgen. De set die we van Sweex hebben getest, bestaat namelijk uit twee los verkrijgbare onderdelen: de 3 Port Powerline 200 Adapter en een standaard Powerline 200 Adapter.

Deze twee producten bij elkaar zorgen voor een relatief hoge prijs (€ 134,90), maar Sweex heeft ook setjes van 2 en zelfs 3 Powerline 200 Adapters te koop die aantrekkelijker geprijsd zijn.

De 3 Port Powerline 200 Adapter is echter alleen los te koop en is met zijn adviesprijs van € 89,95 redelijk prijzig. Wel heeft hij, zoals de naam suggereert, drie ethernetpoorten tot zijn beschikking, waardoor hij ook dienst kan doen als switch (100 Mbit).

We voeren een praktijktest uit waarbij we 3 kopieerslagen uitvoeren: een iso-bestand van 5,57 GB, 392 mp3's van in totaal 2,18 GB en 4328 extreem kleine bestanden van in totaal 16,5 MB (de Joomla installatie folder). De communicatie verloopt direct tussen 2 pc's die direct via de kabels - en de powerline adapters natuurlijk - met elkaar verbonden zijn.

Wat datasnelheid betreft is het product van Sweex geen hoogvlieger. Het blinkt nergens in uit en bij het kopiëren van mp3-bestanden is Sweex trager dan gemiddeld: 2,6 MB per seconde.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • ingebouwde switch
  • traag
Sweex’ producten worden voor uiteenlopende prijzen aangeboden in winkels en webshops, en wellicht dat een scherpe deal dit product interessant maakt. Maar voor de adviesprijs vinden we de prestaties te mager.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Netwerk

Tags: