abonneren

Succes bluetooth zet door

Het aantal geproduceerde apparaten met bluetooth groeit gestaag door. Zo zullen er in 2013 meer dan 2 miljard apparaten met bluetooth geproduceerd worden.

Dit verwacht marktonderzoeker In-Stat. In 2009 liep wereldwijde verkoop van apparaten met bluetooth iets terug naar iets minder dan een miljard. In 2010 zijn er ruim 1,2 miljard apparaten met bluetooth verkocht.

Het gebruik van bluetooth heeft de laatste jaren een opleving gekregen met de komst van bluetooth 3.0 en bluetooth 4.0. Toch blijft het gebruik van het klassieke bluetooth 2.*de overhand houden.

  • Bluetooth 3.0 + High Speed: is een software oplossing die bluetooth combineert met wifi voor een snelle transfer van grote bestanden.
  • Bluetooth 4.0: is vooral bedoeld voor medische toepassingen, fitness apparatuur en beveiliging.
  • Bluetooth 4.0+ met High Speed optie: komt einde van 2011 op de markt in mobiele telefoons.
  • Automotiv BT: wordt steeds meer gebruikt voor bluetooth-toepassingen in middenklasse auto’s.

Bron: In-Stat

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord