abonneren

Standaard telefoonlader in Europa

Het ziet er naar uit dat de al veel besproken standaard lader voor mobiele telefoons er nu toch eindelijk gaat komen. Binnen nu en twee jaar is de universele telefoonlader in Europa een feit!

De Europese standaardisatieinstituten CEN-CENELEC en ITSI hebben de standaard gepubliceerd, die vastlegt waaraan nieuwe smartphones moeten voldoen om geschikt te zijn voor een nieuwe universele telefoonlader. Deze standaard gaat gelden in de hele Europese Unie. Verwacht wordt dat ook de rest van de wereld zich uiteindelijk aan deze standaard zal conformeren.

De standaard maakt gebruik van een micro-usb-aansluiting. De EU verwacht dat de telefoonfabrikanten die al in 2009 toegezegd hebben een universele lader te ondersteunen, de nu vastgelegde standaard snel zullen invoeren en toestellen uitbrengen die geschikt zijn voor de nieuwe lader. De standaard is volgens de EU een zegen voor de telefoongebruikers en het milieu.

De belangrijkste telefoonfabrikanten hebben toegezegd binnen twee jaar alle toestellen geschikt te maken voor de nieuwe lader. De standaard lader is gebaseerd op de micro-usb-aansluiting. De volgende fabrikanten hebben met de nieuwe lader ingestemd: Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, RIM, Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (Alcatel), and Texas Instruments. De belangrijkste fabrikant die de overeenkomst nog niet getekend heeft is HTC. Wel gebruik HTC al de micro-usb-aansluiting voor de meeste van zijn smartphones.

Verwacht wordt dat een universele lader het niet alleen gebruikers makkelijker maakt, maar ook zal het enorme afvalbergen van afgedankte laders verminderen. Ook zullen de nieuwe laders voldoen aan de Europese regels voor efficiënt energiegebruik zodat ook op dat punt winst geboekt wordt.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord