abonneren

Sony: Anonymous betrokken bij Playstation-kraak

Sony heeft bij het onderzoek naar de daders van het kraken van het Playstation Network een verwijzing gevonden naar de internetactivisten Anonymous. Anonymous ontkent de betrokkenheid met klem.

Op een van de servers van Sony is een bestand gevonden met de naam Anonymous en als inhoud “We Are Legion”, de strijdkreet waarvan de activisten zich bedienen. Sony woordvoerder Hirai is nu van mening dat de DDoS-aanvallen die Anonymous in april op de websites van Sony uitvoerde een dekmantel was voor de inbraak in de netwerken van Sony.

Anonymous heeft de verantwoordelijkheid voor de DDoS-aanvallen op zich genomen. De activisten wilden daarmee de door Sony aangespannen rechtszaak tegen de PS3-hacker GeoHot wreken. Deze rechtszaak is intussen door beide partijen geschikt.

De inbraak op de Sony-netwerken heeft waarschijnlijk tussen 17 en 19 april plaatsgevonden en werd door Sony op 20 april ontdekt. Sony heeft het Playstation Network  daarop offline gezet, maar maakte pas op 26 april de enorme gegevensdiefstal bekend.

Anonymous ontkent diefstal
Anonymous heeft in een persbericht gereageerd op de beschuldiging van Sony en ontkent met klem iets met de diefstal van de PSN-gegevens te maken te hebben. Een grondig gerechtelijk onderzoek naar de gestolen creditcard-informatie zal de organisatie vrijpleiten, zo stelt Anonymous.

De kraak is bijzonder professioneel en georganiseerd uitgevoerd. Sony werkt hard aan het herstellen van de dienstverlening op het Playstation Netwerk. Eerder werd door Sony aangegeven dat het Playstation Network binnen een week weer opgestart zou worden. Dit is tot nu toe echter nog niet gebeurd.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags: