abonneren

SMCWGBR14-N

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Netwerkfabrikant SMC stuurt ons een wat ouder model, dat desondanks niet in uw huiskamer misstaat.

De mogelijkheden en de prestaties van de WGBR14-N zijn respectievelijk goed en redelijk. Zeker qua menuopties valt er over dit model veel te schrijven. Zo is de firewall vrij uitgebreid te configureren; neem bijvoorbeeld de Application Level Gateway (ALG) die voor een groot aantal applicaties in te stellen is. Ook Netwerk Address Translation (NAT) is tot in detail te configureren. Uiteraard is er ook een Stateful Packet Inspection (SPI)-firewall aanwezig. Een andere handige (doch niet bijzondere) functie is de virtuele server. Hiermee kunt u een ftp of website hosten, maar de WGBR14-N maakt dit wel héél erg makkelijk. De router is voorzien van een usb-aansluiting waar u onder andere een printer en scanner op kunt aansluiten. Het is jammer dat SMC deze positieve bevindingen niet weet door te trekken naar de resultaten. Waar over tien meter afstand nog minstens 45 Mbit/s behaald wordt, geen verkeerde snelheid, zakt deze over 20 meter danig in: we meten nog geen 20 Mbit/s. Gelukkig maakt de SMC dit goed door een lan/lan-doorvoer van ruim 950 Mbit/s neer te zetten, evenals een wlan/lan-waarde van bijna 250 Mbit/s. Dat is meer dan voldoende voor de snelste internetabonnementen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uitgebreide beveiligingsopties
  • usb-aansluiting
  • forse prijs
Aan de WGBR14-N hangt een pittig prijskaartje van € 129, wat de draadloze prestaties wat ons betreft niet rechtvaardigen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord