abonneren

Smartphones en tablets stimuleren groei van draadloze netwerken

De markt voor draadloze netwerken voor grote bedrijven is met 35% gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Dit is vooral een gevolg van de opkomst van mobiele apparaten die alleen draadloos kunnen netwerken.

Volgens martkonderzoeker Canalys werden er in het tweede kwartaal voor $ 757 miljoen aan wlan spullen verkocht. Vorig jaar was dat nog $ 561 miljoen.

Om de het snel toenemende gebruik van apps en internet op smartphones en tablets te ondersteunen worden door onderwijsinstellingen, hotels, kantoren, luchthavens, ziekenhuizen, winkels en productiebedrijven steeds vaker draadloze netwerken geĆÆnstalleerd. Ook de komst van de 802.11n-standaard met een betere bandbreedte en een groter bereik stimuleert de groei van de markt doordat er meer draadloze netwerken vervangen worden.

Canalys voorspelt als grote bedrijven en instellingen geen goede strategie ontwikkelen voor het gebruik en uitbreiden van draadloze netwerken, hun bestaande netwerken binnenkort overbelast zullen raken. De wereldwijde verkoop van tablets zal groeien van 45 miljoen stuks in 2011 tot meer dan 113 miljoen in 2015. Voor smartphones groeit de verkoop van 455 miljoen naar 864 miljoen.

Ook de opkomst van clouddiensten voor het delen van informatie zal de behoefte aan netwerktoegang versnellen. De grootste leverancier van draadloze netwerken is Cisco met een marktaandeel van ruim 53%. De top vijf bestaat verder uit Aruba Networks (inclusief Alcatel-Lucent), Motorola Solutions, HP Networking en Meru Networks.

Bron: Canalys

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie