abonneren

Skype terug van weggeweest

Skype heeft de afgelopen dagen te maken gehad met ernstige problemen waardoor ruim 50% van de wereldwijde Skypegebruikers niet konden inloggen.
Volgens de laatste berichten heeft Skype problemen nu redelijk onder controle en heeft nog slechts 20% van de gebruikers er last van.

De techneuten bij Skype hebben de afgelopen dagen heel hard moeten werken om de bel-, chat- en video-diensten weer te herstellen. De vraag is of Skype het slachtoffer is van malverserende aanvallen, maar dat blijkt na onderzoek niet het geval. De problemen zitten in de zogenaamde ‘supernodes' die gingen plat als gevolg van softwarefouten. Als de supernodes niet werken vallen de essentiële verbindingen uit. De problemen treden op bij alle gebruikers ongeacht of ze betalende gebruikers zijn of gebruikers van de gratis Skype-diensten.

De problemen bij Skype in deze periode zijn voor Skype extra vervelend, omdat juist rond de feestdagen er veel verkeer is tussen (verre) familieleden. Na twee dagen is de kans groter dat veel gebruikers naar andere manieren van communiceren op zoek gaan.

Betalende Skype-klanten krijgen een tegoedbon ter compensatie. Ook is er een video met uitleg.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord