abonneren

Simkaart straks ingebouwd?

De GSM Associatie gaat er van uit dat er in de toekomst vast ingebouwde simkaarten zullen komen in mobiele apparaten. Dit moet het makkelijker maken om mobiele apparaten kleiner en compacter te houden. Het maakt het voor apparaten als MP3-spelers, camera's, slimme meetinstrumenten e-readers mogelijk om een permanente online verbinding te hebben.
Wel moet het dan mogelijk worden de simkaart op afstand te activeren. Het zou daarmee makkelijker moeten worden om van provider te wisselen omdat de activatie snel online uitgevoerd kan worden.

Toch heeft een verwisselbare simkaart wel degelijk nog voordelen. Hij is veilig, kan contactgegevens opslaan en kan gemakkelijk verwisseld worden. Niet alle telecomproviders zijn dan ook enthousiast over het idee. Zij maken zich zorgen, omdat het gebruikers zowel als de fabrikanten de mogelijkheid geeft om over kortere contracten te onderhandelen.

De GSM Associatie onderzoekt momenteel de mogelijkheden en ontwikkelt een prototype. Als alles naar wens verloopt kunnen de eerste ingebouwde simkaarten al in 2012 beschikbaar komen.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags: